teisipäev, 8. märts 2011

Naistepäev - 8. märts

Naistepäev on erakordselt kummalise saatusega päev, mida riikliku tähtpäeva või koguni riigipühana pühitseti peaaegu kogu nõukogude aja vältel. Ametlikult tähendas see koosviibimisi töökohtades ja pidu pereringis. East ja staatusest sõltumata kingiti naistele ja tüdrukutele lilli. Nagu vanade kevad-talviste naistepühade puhul, oli ideaaliks, et naiste töö teevad sel päeval mehed. Osteti torti ja pakuti kooke. Üsna lahutamatult kuulus selle päeva juurde ka pidulik jook - nii on kirjas rahvakalendri tähtpäevade lehel. Kuidas aga oli siis reaalsus täna koolis? No lisaks oli vaja ju täna ka vastlapäeva tähistada, seda nii sprinditeatevõistlusega suusatamises, kui ka paaris kelgusõidus. Söök oli traditsiooniline, ikka vastlasupp ja kuklidki.

Naisõpetajatele käisid laulmas vaprad poisid Karl Erik, Mark-Erik, Tobias Erik, Lennart Mathias ja Lauri. Nende laulu dirigeeris direktor isiklikult. Ja uskuge õpetajatele see "Kungla rahvas" meeldis.

Head naistepäeva Carolyn, Carmen, Signe ja Laura- Liisa! Palju õnne meie lähedastele naistelegi - emad, vanaemad, vanavanaemad, õed, tädid jne, jne.


Animated wallpaper, screensaver 240x320 for cellphone

Kommentaare ei ole: